UZ RIŽU ILI PALENTU

Napravite teleću koljenicu u bogatom, gustom umaku od povrća, bijelog vina i slanine

 Deposit Photos/
Tražite li recept za posebnu priliku, meso pripremljeno na ovaj način, sigurni smo, osvojit će svakog tko ga isproba
Tražite li recept za posebnu priliku, meso pripremljeno na ovaj način, sigurni smo, osvojit će svakog tko ga isproba

Trebat će vam:

2 teleće koljenice

200 ml bijelog vina

50 g slanine

2 mrkve

1 luk

1 konzerva pelata

3 režnja češnjaka

2 lovorova lista

maslac

2 žlice brašna

sol i papar

Priprema:

Na tavi najprije zagrijte žlicu maslaca i malo ulja. Meso uvaljajte u brašno, začinite soli i paprom, i zapecite dobro za svih strana. Izvadite ih i na istu masnoću dodajte još malo maslaca, ako je to potrebno, te sitno nasjeckajte slaninu, luk, češnjak i mrkvu. Pirjajte 5 minuta pa dodajte vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga dodajte pelate, lovorov list i vratite meso. Kuhajte oko 2 sata poklopljeno i, ako je potrebno, povremeno podlijte temeljcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. listopad 2025 03:09