MRZLO LJETO 2023.

Narežite ovu smrznutu slasticu na kocke i razveselite društvo okusom tropskog voća

Za ovaj trobojni sladoled ne treba vam pravi aparat, nego samo dobar blender

Ne mora svaki sladoled biti na štapiću ili u kuglici, možete ovu poslasticu rezati i na kocke. Pritom možete isprobavati kako se slaže različito voće, od lokalno uzgojenog do tropskog. Naša suradnica Slavica Šagolj u ovom je receptu kombinirala nektarine, kivi, limun i kokos, a rezultat je osvježavajući desert idealan za vruće ljetne dane. Mnoštvo sličnih ideja potražite na poveznici.

image
Berislava Picek/Cropix

TROBOJNA KOCKA - KIVI, NEKTARINA I KOKOS
3 kivija
sok i korica jednog limuna
3 velike nektarine
3 žlice šećera
vanilin šećer
200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
50 ml kokosova ulja
100 g kokosova brašna
50 ml vrhnja za šlag
image
Berislava Picek/Cropix

Priprema ove ledene slastice odvija se u tri faze. Pripremite posudu u kojoj ćete zamrznuti sladoled. Kivi ogulite, narežite na manje komade te usitnite u sjeckalici. Dodajte šećer, sok i koricu jednog limuna. Smjesu ulijte u posudu, poklopite i stavite u zamrzivač.

Nakon dva sata napravite drugi sloj. Nektarine dobro operite i narežite na kockice. Stavite u blender i usitnite. Nektarinama dodajte vanilin šećer i kratko izmiješajte. Smjesu nektarina izlijte na zamrznuti kivi i vratite u zamrzivač.

Nakon dva sata pripremite treći sloj. U posudu za miksanje stavite kondenzirano mlijeko, vrhnje za šlag i kokosovo ulje pa kratko izmiksajte. Ručno umiješajte kokosovo brašno. Dobivenu smjesu izlijte na zamrznutu smjesu nektarina. Posudu zatvorite i dobro zamrznite sastojke, minimalno osam sati. Ledenu deliciju možete servirati u obliku kuglica ili narezanu na kocke jer će se bolje vidjeti slojevi voća i kokosa.

Ovaj i brojne druge recepte za sladolede, slastice i razna ukusna jela pronađite u novom broju magazina Dobra hrana, uz koji svim čitateljima darujemo i Quick and Easy Kotanyi začinske mješavine!

image

Dobra hrana 6/2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Naslovnica Vesna Veselić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:04