BRZI RUČAK

Nastasja Chiara Petrić pripremila je ukusan riblji curry s oslićem i jadranskim kozicama

 Berislava Picek/Cropix/
Smrznuta riba može biti ukusna, a ovo je jedan provjeren način kako je iskoristiti.

3 glavice luka
1 veća crvena paprika
2 srednje mrkve
3 veća češnja češnjaka
1 komad svježeg đumbira (veličine palca)
1 žlica ghee maslaca
1 žlica curry praha
1 žličica kurkume u prahu
1 žličica kumina u prahu
1/2 žličice kajenskog papra ili chilija u prahu
1 žličica soli
100-200 ml temeljca od škampi
1 konzerva sjeckane rajčice
1 konzerva punomasnog kokosovog mlijeka
500 g smrznutih fileta oslića
1 manje pakiranje smrznutih jadranskih kozica
stručak svježeg peršinovog lista
+ integralna basmati riža

Odledite kozice i ribu koju narežite na manje komade. Očistite luk, papriku, mrkvu, češnjak i đumbir, stavite u sjeckalicu i izblendajte sve skupa što sitnije. Na ghee maslacu na vrlo laganoj vatri dinstajte povrće oko 15 minuta. Zatim dodajte mljevene začine, pecite sve još par minuta pa stavite temeljac, rajčicu i kokosovo mlijeko te na laganoj vatri povremeno miješajte oko sat vremena. Kada je umak kuhan, stavite morske plodove i kuhajte oko 10 minuta. Servirajte jelo posipano sa svježe sjeckanim peršinom i kuhanom integralnom basmati rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 22:00