JAGODE, MALINE I TREŠNJE

Ne možemo zamisliti dan bez slatkog? Donosimo 3 provjereno dobra recepta za top voćne slastice

 Berislava Picek/Marko Miscevic/Cropix/Janja Benic/
Što je nedjelja bez kolača? Upustite u pripremu predobre štrudle, mak kolača s malinama ili biskvit kolača s trešnjama

Bez obzira volite li više finu, izvana hrskavu, slatkasto kiselkastu štrudlu od jagoda, spoj maka i maline ili su vam u desertima ipak najdraže trešnje, na našoj listi zasigurno ćete pronaći nešto po samo svom guštu. Najbolje od svega, priprema ovih slastica neće vam oduzeti previše vremena pa nakon ručka stignete još i pošteno odmoriti, a budući da su u pitanju jednostavne kombinacije, vrlo lako dodati možete i druge sastojke po želji.

RECEPT ZA ŠTRUDLU OD JAGODA

image

Recept za prefinu štrudlu od jagoda s nama je podijelila Nadica Jozić-Borić

Janja Benić/@janjolinka/

Primjerice, štrudlu možete napraviti i u varijanti s trešnjama i poslužiti je uz kuglicu sladoleda od vanilije ili žlicu tučenog slatkog vrhnja, a kolač od maka možete poslužiti prelivenog čokoladom ili umjesto kreme napraviti jednostavan preljev od malina. Trebat će vam samo voće, malo šećera, vanilije i limunova soka te 10-ak minuta vremena da voće omekša i poprimi teksturu džema. Prelijte biskvit kolač tek prije posluživanja i dodatno ste skratili posao, a istovremeno razveselili ekipu za stolom.

MAK KOLAČ S KREMOM I MALINAMA

image
Marko Miščević/cropix/

Ako ste, pak, prije svega ljubitelj dobrog, klasičnog biskvit kolača, svakako razmislite da ovog puta priliku date kombinaciji kukuruznog brašna i prvih trešanja. Iznenadit će vas koliko se dobro slažu, a posebice ako im prije posluživanja, baš kao i štrudli, dodate kuglicu sladoleda omiljenog okusa.

Na kraju, u razvlačenje tijesta, miksanje biskvita ili tek dekoriranje slastica uključiti možete i najmlađe pa cijelu pripremu pretvoriti u zabavan nedjeljni projekt u kojem će na kraju uživati baš svi za stolom.

KUKURUZNI BISKVIT S TREŠNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:14