PITAJ RECEPT

Ne sjećamo se kad smo zadnji put jeli bolju pileću juhu s knedlama od ove u matuljskoj gostioni

 Marko Miscevic/Cropix
Posjetili smo novu gostionu Zlatno krilo u Matuljima koja nas je osvojila običnom pilećom juhom, toliko dobro da smo ih pitali recept

(ZA 4 LITRE JUHE)
1,5 kg pilećih obrezaka (leđa, vrat, krila, noge)
350 g mrkve
200 g korijena celera
1 korabica
200 g luka prethodno narezanog na ploške te zapečenog
150 g korijena peršina
1 puna žičica crnog papra u zrnu
50 g lista peršina
50 g soli
5 litara hladne vode

U lonac posložite sve sastojke, prelijte hladnom vodom i pustite da se kuha oko 2,5 h na laganoj vatri. Ako je potrebno, nedugo nakon što juha zakuha, pokupite pjenu s vrha.

GRIZ-KNEDLICE ZA JUHU:

1 cijelo jaje
dva prstohvata soli
4 ravne žlice ulja
8 ravnih žlica griza

Izmutite jaje i sol pomoću pjenjače ili vilice. Dodajte ulje, pa griz. Žlice neka budu ravne kao kod ulja. Smjesa će u početku biti tekuća, pa je treba ostaviti 20 minuta da odstoji. Zakuhajte 3 litre vode, posolite pa malom žličicom izradite noklice i stavljajte ih u uzavrelu vodu. Kuhajte ih 10 minuta, a vatra neka bude lagana. Maknite s lonac s vodom i noklicama s vatre i pustiti ih da se ohlade u vodi. Prije posluživanja ih prebaciti u jušnik i prelijte procijeđenom kipućom juhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:32