Preukusna ideja

Ne treba vam kilogram škampi da biste uživali u njima, dovoljno je pripremiti ovaj risotto

Dobra hrana i Papavero u novim nastavcima našeg video specijala donose vam detaljan prikaz izrade jednog od najpoznatijih talijanskih klasika - rižota! Ovaj put radimo ga s najvećim blagom iz dubina mora Kvarnera

U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.

image

Ana Uremović Longobari chefica je restorana Papavero na zagrebačkim Mlinovima

Berislava Picek/Cropix

Nakon risotta s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, pa onog s sa smokvama i pršutom, u novom nastavku našeg novog video specijala priprema nam risotto sa škampima i narančom (možete je zamijeniti i mandarinom). Riječ je o kremastom jelu punom okusa mora koji biste mogli poslužiti na svakom obiteljskom okupljanju ili svečanijem objedu.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo.

Međutim, kod pripreme ovog risotta koristili smo, naravno, temeljac od ljuštura i glave škampa, a posebnu kremoznost jelu dala je jedna pomno odbarana namirnica.

Pogledajte video pripremu!

Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2024 20:20