Sad je njegovo vrijeme

Ovaj risotto nije dobar samo zbog špeka, kraljica jeseni daje mu posebno dobar šmek

Dobra hrana i Papavero u novim nastavcima našeg video specijala donose vam detaljan prikaz izrade jednog od najpoznatijih talijanskih klasika - rižota! Ovaj put radimo ga s bučom!

U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.

image

Vlasnica restorana Papavero Ana Uremović Longobardi

Berislava Picek/Cropix

Uz njene upute već smo naučili pripremu i dobre savjete za risotto s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, smokvama i pršutom, škampima, s kruškom i gorgonzolom te onaj s proseccom. U novom nastavku naše video škole pripreme ovog talijanskog klasika učimo kako pripremiti risotto s kraljicom jeseni - bučom.

image
Berislava Picek/Cropix

I ne zaboravite, ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo!

image
Berislava Picek/Cropix

I još jedan dobar trik: buču za ovaj risotto možete koristiti sirovu, a možete je prethodno skuhati ili ispeći kako bi bila kremoznija, a risotto imao lijepu narančastu boju.

Pogledajte video pripremu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2024 20:19