Jeftino, a ukusno

Ne znaš jesu li bolji topli ili hladni, morate isprobati ove jednostavne i brzo gotove popečke

 Lauripatterson/Getty Images/istockphoto
Popečci od krumpira možda vam se nisu često našli u tanjuru, no jednom kad ih isprobate, to se više neće ponavljati. Vjerujte...
Popečci od krumpira možda vam se nisu često našli u tanjuru, no jednom kad ih isprobate, to se više neće ponavljati. Vjerujte...

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Broj porcija: 3 osobe

POPEČCI OD KRUMPIRA
Trebat će vam:
1 kg krumpira
1 luk
1 jaje
2 žlice brašna
1 šaka svježeg začinskog bilja (peršin, kopar, vlasac...)
sol
ulje za prženje

Priprema:
Krumpir očistite, ogulite i naribajte na ribež. Isto učinite i s jednom većom glavicom luka. Zatim ih dobro ocijedite. Pomoći si možete i krpom, tako da ih umotate u kuglu i dobro ocijedite. Dodajte sitno sjeckani peršin ili vlasac, brašno, sol i sve dobro promiješajte. U velikoj tavi zagrijte ulje i dok je dovoljno zagrijano, žlicom vadite smjesu i stavljajte je u ulje. Pržite dok popečci ne poprime lijepu, zlatnu boju s obje strane. Poslužite samostalno ili uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. srpanj 2025 22:12