
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Broj porcija: 3 osobe
POPEČCI OD KRUMPIRA
Trebat će vam:
1 kg krumpira
1 luk
1 jaje
2 žlice brašna
1 šaka svježeg začinskog bilja (peršin, kopar, vlasac...)
sol
ulje za prženje
Priprema:
Krumpir očistite, ogulite i naribajte na ribež. Isto učinite i s jednom većom glavicom luka. Zatim ih dobro ocijedite. Pomoći si možete i krpom, tako da ih umotate u kuglu i dobro ocijedite. Dodajte sitno sjeckani peršin ili vlasac, brašno, sol i sve dobro promiješajte. U velikoj tavi zagrijte ulje i dok je dovoljno zagrijano, žlicom vadite smjesu i stavljajte je u ulje. Pržite dok popečci ne poprime lijepu, zlatnu boju s obje strane. Poslužite samostalno ili uz umak po želji.
Komentari
0