BLAGDANSKI STOL

Neka Badnjak ove godine bude drugačiji, napravite ove slasne okruglice od šarana

 Berislava Picek/Cropix
Slavica Šagolj donosi ideje za još bolji, raskošniji blagdanski stol. Okušajte se u pripremi ovih finih okruglica

Trebat će vam:

1 manji šaran od oko 1 kg

1 jaje

1 glavica luka

3 češnja češnjaka

3 dvopeka

1 žlica parmezana

prstohvat čilija

1 žlica sitno nasjeckanog peršina

sol i papar

povrće za juhu

ulje za prženje

Za umak:

200 g vrhnja

prstohvat svježe naribanog hrena

prstohvat soli

1 žlica majoneze

Za salatu:

300 g svježe potočarke

1 naranča

sok pola limuna

malo soli

Priprema:

Sve sastojke za umak stavite u manju zdjelicu, dobro promiješajte te stavite u hladnjak. Ribu dobro očistite, narežite na manje komade te je stavite u posudu za kuhanje. Ulijte vodu i dodajte povrće (mrkvu, peršin, celer). Sve lagano zakuhajte. Kuhajte ribu oko 10 minuta. Izvadite je iz tekućine, ohladite te očistite od kože i kostiju. Meso ribe stavite u sjeckalicu i vrlo kratko usitnite. Stavite u veću zdjelu te dodajte sitno nasjeckan luk koji ste kratko propirjali na masnoći s češnjakom. Zatim dodajte jaje, začine i dvopek koji ste namočili u tekućini u kojoj se kuhala riba. Sve sjedinite te žlicom oblikujte kuglice. Pecite ih u ulju za prženje dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite s umakom i salatom od potočarke i naranče.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:18