PROBAJ OVO

Nema do kremastog rižota s kozicama, ovog puta kombinaciji smo dodali i rajčice

 Vladislav Chusov/Getty Images/istockphoto
Svratite na tržnicu po svježe ili kupite smrznute kozice pa se bacite na pripremu ovog predobrog jela

Trebat će vam:

maslinovo ulje

2-3 režnja češnjaka

1 srednji luk

400 g riže

200 ml bijelog vina

500 ml povrtnog temeljca

500 g kozica

250 g cherry rajčica

grančica timijana

50 g maslaca

sol i papar

Priprema:

Usitnite luk i češnjak. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi pa pirjajte luk i češnjak da puste miris. Ubacite rižu i lagano je uz miješanje pecite dok ne postane staklasta, zatim dodajte grančicu timijana i malo pomalo podlijevajte bijelim vinom. Kad vino ispari, nastavite dolijevati temeljac. Zatim ubacite rajčice, kuhajte uz miješanje dok temeljac ne ispari pa dodajte kozice i po potrebi podlijte još. Kad je riža gotova i skuhana, maknite rižoto s vatre i uklonite timijan. Dodajte maslac, sve brzo i dobro promiješajte. Posolite i popaprite po potrebi i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:36