PROBAJ OVO

Nema do kremastog rižota s kozicama, ovog puta kombinaciji smo dodali i rajčice

 Vladislav Chusov/Getty Images/istockphoto
Svratite na tržnicu po svježe ili kupite smrznute kozice pa se bacite na pripremu ovog predobrog jela
Svratite na tržnicu po svježe ili kupite smrznute kozice pa se bacite na pripremu ovog predobrog jela

Trebat će vam:

maslinovo ulje

2-3 režnja češnjaka

1 srednji luk

400 g riže

200 ml bijelog vina

500 ml povrtnog temeljca

500 g kozica

250 g cherry rajčica

grančica timijana

50 g maslaca

sol i papar

Priprema:

Usitnite luk i češnjak. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi pa pirjajte luk i češnjak da puste miris. Ubacite rižu i lagano je uz miješanje pecite dok ne postane staklasta, zatim dodajte grančicu timijana i malo pomalo podlijevajte bijelim vinom. Kad vino ispari, nastavite dolijevati temeljac. Zatim ubacite rajčice, kuhajte uz miješanje dok temeljac ne ispari pa dodajte kozice i po potrebi podlijte još. Kad je riža gotova i skuhana, maknite rižoto s vatre i uklonite timijan. Dodajte maslac, sve brzo i dobro promiješajte. Posolite i popaprite po potrebi i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 22:57