To svi vole

Nema do tanjura dobrog grah variva, ovaj put ga radimo po najbržem receptu, s kobasicom

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Ako nemate svježi grah ili ga nemate vremena ostaviti preko noći u vodi i zatim kuhati, i na ovaj način će biti jako ukusan

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 4

Trebat će vam:

2 luka
2 mrkve
1 manji komad celera
1 paprika
2 konzerve graha ili kuhani grah po izboru
2 para kobasica
1 žličica crvene dimljene ili obične paprike
malo timijana, peršina, lovorov list...
sol i papar
ulje
voda ili temeljac (povrtni ili mesni)

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Pustite da se zažuti pa dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer te papriku. Pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte kobasicu narezanu na kolutiće. Začinite. Pirjajte kratko pa dodajte vode ili temeljca toliko da pokrije sve sastojke. Kuhajte 20-ak minuta, a zatim dodajte grah. Kuhajte dok povrće ne omekša, a kobasica ne bude kuhana. Dodajte još tekućine ako je to potrebno. Pustite da zavrije pa maknite s vatre i poslužite uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:28