RECEPT ZA KRUH

Nema ništa bolje od domaćeg, svježe pečenog kruha, evo kako ga napraviti s integralnim brašnom

 Goran Sebelic /Cropix
Recept za integralni kruh od kiselog tijesta s nama su podijelili u porečkoj pekarnici Bread Point

Recept za integralni kruh s nama su podijelili u porečkoj pekarnici Bread Point, jednoj od rijetkih u Istri koja se bavi izradom samo kruha i peciva od kiselog tijesta. Integralni kruh, koji rade od mješavine manitoba i integralnog brašna, uz dodatak tek mlake vode, kiselog kvasca i soli, dio je njihove stalne ponude.

image
Goran Sebelic /Cropix

Iako će vam priprema oduzeti nešto više vremena, ako vam je starter kultura pri ruci, svakako savjetujemo da se upustite u pripremu. Jer, opće je poznata stvar, nema baš ništa bolje od mirisa svježe pečenog kruha, posebice ako kod pripreme koristite tek nekoliko osnovni sastojaka. Recept potražite u nastavku, a priču o Bread Pointu ovdje.

Trebat će vam:

425 g manitoba brašna

300 integralnog brašna

300 g mlake vode

150 g kiselog kvasca (18 do 22 sata od zadnjeg hranjenja)

10 g soli

Priprema:

U velikoj zdjeli zamijesiti brašno, starter, mlaku vodu i sol te tijesto ostaviti u zdjeli od 30 do 60 minuta. Tijekom sljedeća četiri sata preklapati tijesto dva do tri puta, da bi se potom tijesto oblikovalo. Nakon 30 minuta tijesto se finalno oblikuje, pobrašni i stavlja u pobrašnjenu košaricu. Košarica s tijestom pohranjuje se u frižideru na minimalno 24 sata, a potom se peče u unaprijed zagrijanoj pećnici 30 minuta na 230 °C. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 09:15