StoryEditor
DOBRA IDEJA

NEŠTO SLATKO: Među namirnicama koje dugo "drže" su jabuka i mrkva, koje možete spojiti u ovom ukusnom desertu i njime razveseliti cijelu obitelj!

Među namirnicama koje dugo “drže”, a vjerojatno se nalaze u vašoj punoj smočnici ili hladnjaku, sočna su jabuka i hrskava mrkva, koje možete spojiti u ovom ukusnom desertu i njime razveseliti cijelu obitelj
 Tihana Lohinski

Tihana Lohinski, autorica bloga Strawberry Soup, nam je otkrila ovaj recept za prste polizati!

SASTOJCI:

1 veće jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
60 grama meda (3 pune žlice)
125 ml maslinova ulja (možete koristiti i otopljeno kokosovo ulje ako želite)
125 ml jogurta
100 grama naribane jabuke
100 grama naribane mrkve
100 grama oraha (krupno narezanih)
200 grama pirova brašna
3 žlice rogača u prahu
pola žličice praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
1 žličica cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat soli

Tihana Lohinski
 

Mrkvu i jabuku očistite i naribajte. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić. Dodajte i rogač u prahu. U drugoj mikserom izradite jaje pa mu dodajte med, jogurt, ulje i vaniliju. Dobro izmiksajte pa kuhačom umiješajte brašno. Na kraju dodajte naribanu mrkvu i jabuku te orahe i promiješajte tako da dobijete jednoličnu smjesu. Ulijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva. Kolač pecite oko 45 minuta, a je li pečen, provjerite ubadanjem čačkalice u sredinu. Ako čačkalica izađe čista, kolač je gotov, a ako na njoj još ima tijesta, pecite ga još malo. Kolač možete dekorirati kremom od jogurta ili kiselog vrhnja s malo meda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 21:01