Gotovo u pola sata

Ni jedno jelo ne usrećuje kao tjestenina, jeste li je ikad probali u ovoj kombinaciji?

 Angelika Heine/Getty Images
Zapečena tjestenina, pa još s tunom i topivim sirom, toliko je slasno jelo da ćete ga, jednom kad ga otkrijete, pripremati često

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

500 g tjestenine
2 konzerve tune
1 veći luk
3 režnja češnjaka
300 ml umaka od rajčice
bosiljak, origano i drugi začini po želji
žličica šećera
sol i papar
topivi sir po želji

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte luk, zatim dodajte protisnuti češnjak. Stavite malo šećera, pustite da se otopi pa dodajte tunu i umak od rajčice. Začinite soli, paprom, bosiljkom, origanom, timijanom i drugim začinima po želji.

Dok se umak krčka, skuhajte tjesteninu. Kada je gotova, pomiješajte je s umakom i prebacite u posudu za pečenje. Posipajte sirom i zapecite 15 minuta na 200 stupnjeva u pećnici.

Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:02