Sočno meso

Ni suha, a ni bezukusna: Ovako pripremljena svinjetina iz pećnice može i na restoranski meni

 Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Obiteljska druženja su zabavna, ali domaćicama često znaju zadati muke jer treba smisliti što pripremiti za ručak. Ako ste se zasitili pečenog pileta, carskog pečenja ili govedine s restanim krumpirom i umakom od rajčice, ovo jelo će vam se svidjeti
Obiteljska druženja su zabavna, ali domaćicama često znaju zadati muke jer treba smisliti što pripremiti za ručak. Ako ste se zasitili pečenog pileta, carskog pečenja ili govedine s restanim krumpirom i umakom od rajčice, ovo jelo će vam se svidjeti

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 1 sat • Porcija: 4

Trebat će vam:

2 lungića ili drugi komad svinjetine (a može čak i pileća ili pureća prsa)
1 šaka suncokretovih sjemenki
2 žlice maslaca
1 šaka peršina i kopra
1 žličica senfa
1 žličica meda
sol i papar
15 manjih krumpira
5 srednjih mrkva
1 veći luk

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte tostirane suncokretove sjemenke, sol, papar, med, senf, sitno sjeckano začinsko bilje i omekšali maslac. Dobivenom smjesom premažite meso, a u posudu u kojoj je bila marinada dodajte oprani i nasjeckani krumpir, luk i mrkvu. Sve dobro pomiješajte, dodajte ulja po potrebi i stavite u posudu za pečenje. Na to stavite komade mesa. Pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva. Kada je meso gotovo, izvadite ga, a povrće nastavite peći dok ne omekša. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 23:45