USRED TJEDNA

NIKAD JEDNOSTAVNIJI I UKUSNIJI RUČAK: Pripremite špagete s bučom i kaduljom

 Haoliang
Za pripremu ovog ručka trebat će vam svega šest sastojaka koje zasigurno već imate kod kuće...
Za pripremu ovog ručka trebat će vam svega šest sastojaka koje zasigurno već imate kod kuće...

Trebat će vam:

1 butternut tikva (ili na tržnicama kupite vrećicu već narezane)
1 paket špageta
sir ribanac
5 listića kadulje
50 g maslaca
sol i papar

Priprema:

Buču ogulite, očistite od koštica i narežite na kockice. Ako ste kupili već narezanu buču na tržnici, tada kockice narežite na manje. Stavite ih u tavu i pržite na slaboj vatri dok ne počnu puštati sok i ne dobiju zlatnosmeđu boju. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte špagete i procijedite ih (sačuvajte malo škrobne vode). U maloj posudi dobro ugrijte ulje pa u njemu prepržite listiće kadulje (pazite da ne zagore - moraju ostati hrskavi). Špagete stavite u zdjelu. U posudi otopite maslac, dodajte malo škrobne vode pa prelijte špagete i umiješajte kockice buče. Na kraju dodajte pržene listiće kadulje i posipajte ribancem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 08:38