Zlatni savjet

Nikad više suha svinjetina iz pećnice

 From_my_point_of_view/Getty Images
Kod svakog mesa pripremljenog u pećnici je jedino bitno da ga ne presušite, a to ćete postići ako ga pečete na ovaj način

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 2 sata • Porcija: 4

Trebat će vam:

1-2 kg svinjskog karea ili drugog komada prema želji
2 veća luka
3 mrkve
5 režnjeva češnjaka
2 žličice dimljene crvene paprike
1 žličica sušenog timijana
2 lovorova lista
3 žlice senfa
1 žlica meda
4 žlice ulja
mesni ili povrtni temeljac ili voda
sol i papar

Priprema:

Pomiješajte sve začine, med, senf i ulje, pa dobivenom smjesom dobro premažite meso. Pustite da odstoji, ili ga odmah zapecite sa svih strana na zagrijanom ulju.

U posudu za pečenje zatim dodajte komadiće mrkve, luka i režnjeve češnjaka, dodajte meso, dno gdje se nalazi povrće prelijte s malo temeljca, ubacite lovorov list i stavite u pećnicu na dva sata ili više, ovisno koliko je velik komad mesa koji imate (sat po kilogramu mesa). Pecite na 220 ºC poklopljeno ili zatvoreno aluminijskom folijom.

Posljednjih 30 minuta otklopite, smanjite temperaturu pećnice barem na 200 ºC i pecite dok meso ne dobije koricu. Poslužite uz pečeno povrće i prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:36