
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Broj osoba: 4
NJOKI U UMAKU OD SIRA
Trebat će vam:
500 g krumpirovih njoka (svježih ili kupovnih)
200 g krem sira
100 ml vrhnja za kuhanje
1 češanj češnjaka
30 g maslaca
50 g naribanog parmezana
sol, papar
muškatni oraščić (po želji)
svježi peršin za posipanje
Priprema:
Skuhajte njoke u slanoj vodi prema uputama, dok ne isplivaju na površinu pa ih dobro ocijedite. U tavi rastopite maslac i kratko dinstajte češnjak. Dodajte krem sir i vrhnje pa miješajte dok se ne poveže. Umiješajte parmezan, posolite, popaprite i po želji dodajte malo muškatnog oraščića. Dodajte kuhane njoke u umak i lagano promiješajte da se sve poveže. Poslužite toplo, posuto sjeckanim peršinom i dodatnim parmezanom po želji.
Komentari
0