Tako dobro

Ništa ne tješi kao poštena porcija njoka u umaku od sira, pogotovo ovako pripremljena

 Promo_link/Getty Images
Ruku na srce, svima nam ponekad treba utjeha kroz hranu. Ako se uprvo tako osjećate isprobajte ovaj jednostavan recept za vrlo ukusno talijansko jelo
Ruku na srce, svima nam ponekad treba utjeha kroz hranu. Ako se uprvo tako osjećate isprobajte ovaj jednostavan recept za vrlo ukusno talijansko jelo

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Broj osoba: 4

NJOKI U UMAKU OD SIRA
Trebat će vam:
500 g krumpirovih njoka (svježih ili kupovnih)
200 g krem sira
100 ml vrhnja za kuhanje
1 češanj češnjaka
30 g maslaca
50 g naribanog parmezana
sol, papar
muškatni oraščić (po želji)
svježi peršin za posipanje

Priprema:
Skuhajte njoke u slanoj vodi prema uputama, dok ne isplivaju na površinu pa ih dobro ocijedite. U tavi rastopite maslac i kratko dinstajte češnjak. Dodajte krem sir i vrhnje pa miješajte dok se ne poveže. Umiješajte parmezan, posolite, popaprite i po želji dodajte malo muškatnog oraščića. Dodajte kuhane njoke u umak i lagano promiješajte da se sve poveže. Poslužite toplo, posuto sjeckanim peršinom i dodatnim parmezanom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 01:17