ISPROBANI RECEPTI

NJEŽNE PROLJETNICE PUNE OKUSA: Ražnjići od šparoga i piletine

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 06.05.2019. u 16:13

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Jednostavan recept

200 g šparoga
100 g slabo topljivog sira
1 žuta paprika
1 crvena paprika
300 g pilećeg filea
sol i papar kajenski papar
50 g maslaca

Piletinu narežite na manje kockice i začinite solju, paprom i kajenskim paprom. Šparoge narežite na jednake komade kao i papriku i sir. Na drvene štapiće naizmjence nanižite sastojke dok ih sve ne potrošite. Zagrijte grill tavu, dodajte maslac da se otopi i na laganoj vatri ispecite ražnjiće.

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

ZA UMAK:

1 svježi krastavac
2 češnja češnjaka
200 g kiselog vrhnja
sol

Na najsitniji ribež usitnite svježi krastavac, dodajte vrhnje, sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, malo soli i dobro izmiješajte. Bilo bi poželjno prije serviranja uz ražnjiće umak dobro ohladiti.

Izdvajamo

Iz drugih medija