Njoki od bundeve sa špinatom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 3 žlice maslaca
  • pola šalice ribanog parmezana
  • 500 g svježeg špinata
  • sol, papar
  • Za tijesto:
  • šalica pirea od bundeve (oko 500 g pečene buče)
  • žličica soli
  • jedna i pol šalica brašna
  • 1 jaje
  • muškatni oraščić

Priprema

1. korak

Očistite bundevu (hokadio ili butternut) od sjemenki i narežite je na kockice. Posolite i složite po limu koji ste obložili masnim papirom. Pecite na 180 stupnjeva desetak minuta, dok bundeva ne omekša. Ispasirajte je u pire i pustite da se ohladi.

2. korak

Pomiješajte brašno i sol, pa naribajte malo muškatnog oraščića. U sredinu dodajte jaje i pire od bundeve pa zamijesite rukama. Ako je premekano i ljepljivo, dodajte još malo brašna.

3. korak

Prerežite tijesto napola i rukama oblikujte dva valjka, svaki oko 3 cm debljine. Narežite nožem ploškice i rukama ih oblikujte u njoke. Po želji svaki pritisnite vilicom da dobije lijepi rebrasti uzorak.

4. korak

U velikom loncu zakipite puno slane vode. Ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju. Za to vrijeme u dubokoj tavi zagrijte maslac. Dodajte mu oprani špinat, posolite i poklopite dok ne uvene.

5. korak

Ocijedite njoke i prebacite ih u posudu sa špinatom. Obilno pospite ribanim parmezanom i začinite svježe mljevenim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:41