POZNATI OKUSI

Obavezno isprobajte tjesteninu s mesnim okruglicama i cherry rajčicama

 Alleko
Umjesto klasičnog umaka, mesne okruglice poslužite uz zapečene cherry rajčice, dodajte im tjesteninu i uživajte u provjerenim okusima

Priprema: 20 minuta
Prženje: 10 minuta
Porcija 4

Trebat će vam:

400 g miješanog mljevenog mesa
250 g crvenih i žutih cherry rajčica
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
sol i papar
malo čili papričice
2 šake tjestenine
nekoliko grančica bosiljka
maslinovo ulje

Priprema:

Nasjeckajte luk i češnjak pa ga umiješajte u meso. Posolite, popaprite, dodajte čili papričice pa vlažnim rukama grabite meso i oblikujte kuglice veličine oraha. U dublju posudu stavite vodu pa kad zavre, posolite je i skuhajte tijesto. Nasjeckajte bosiljak. Na tavici, na malo ulja prepržite mesne okruglice sa svih strana. Ostavite ih na toplom. Cherry rajčice prerežite na pola pa ih dodajte u tavu u kojoj ste pekli meso. Neka se dobro preprže i puste sok. Potom u tavu dodajte okruglice i tjesteninu i sve začinite nasjeckanim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:28