JAGODE NA SLANO

Obožavamo slastice s jagodama, ali ovaj rižoto s kozicama i škampima morate probati

 Shutterstock
Dobro je znati kako su jagode sjajan par začinskom bilju poput timijana i bosiljka

Iako se svakog proljeća iznova posebno veselimo testiranju novih recepata za slastice s obožavanim jagodama, ove crvene bobice više se nego dobro snalaze i u slanim jelima. Sjajan su par sa svježim sezonskim biljem poput timijana i bosiljka, od jagoda možete pripremiti i hladnu juhu ili ih dodati slasnim ražnjićima, a posebno se dobro slažu s ribom i morskim plodovima.

Trebat će vam:

1 glavica luka
300 g riže
100 ml bijelog vina
300 g jagoda
300 g očišćenih kozica ili škampa
400 ml temeljca
100 g ribanog parmezana
100 g maslaca
svježi bosiljak
temeljac ili voda
sol, papar

Priprema:

Na maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a kad postane staklast, dodajte rižu. Tostirajte je nekoliko minuta pa dodajte vino. Pustite da alkohol ispari i zatim dodajte temeljac ili vodu. Začinite soli i paprom. Kuhajte dok riža ne postane al dente, a pet minuta prije kraja dodajte sitno sjeckane jagode. Na kraju umiješajte i ribani parmezan te maslac, dodajte i malo svježeg bosiljka. Na maslinovom ulju kratko zapecite kozice ili škampe. Poslužite ih uz rižoto i lagano pokapajte limunovim sokom. Prije posluživanja možete dodati i koju kap maslinovog ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:50