KAKO NAPRAVITI TORTU OD MRKVE?

OBOŽAVANJE KREMASTIH TORTI: Provjereno dobar recept za tortu od mrkve!

Pastry chefica Ivana Čuljak šapnula nam je svoj recept za tortu od mrkve!
Pastry chefica Ivana Čuljak šapnula nam je svoj recept za tortu od mrkve!

Vjerujemo da čak i ako ste ispekli na desetke sličnih torti postoji mogućnost da samo zakolutate očima i ocijenite ovaj recept kao suh i još jedan u nizu zdravih pokušaja. Ovaj recept smo pronašli u nekoj staroj francuskoj kuharici tražeći potpuno drugo jelo. Nama je dobro ispala i ostao je tek komadić za fotografiranje!

A sad recept (mjere za dupli biskvit promjera 20-23 cm).

Biskvit:

200 g oraha
400 g mrkve
300 g brašna
1 mala žlica sode
1 i pol žličica praška za pecivo
pola male žlice soli
2 velike žlice cimeta
5 jaja
300 g brašna
250 ml suncokretovog ulja

Za kremu:

300 g krem sira
50 g sećera u prahu
250 g vrhnja za šlag
korica limuna

Priprema:

Jaja i šećer izmiksajte. Kad je pjenasto dodajte lagano ulje. Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugu zdjelu pomiješajte naribanu mrkvu i orahe koje ste samljeli u sitnije komadiće. Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima. Izmiksajte i na kraju umiješajte u mrkvu i orahe. Pecite u kalupu promjera 20 cm na 160 stupnjeva cca 40 min. Provjerite čačkalicom. Kad je kolač gotov, izmiksajte sir sa šećerom i limunovom koricom. Vrhnje istucite i pomiješajte sa sirom. Obložite kolač kremom. Poslužite je na sobnoj temperaturi, ali vam može stajati nekoliko dana u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 10:58