DRUGAČIJE JELO

Od batata ili krumpira napravite podlogu, a zatim joj dodajte slanutak, brzi umak i avokado

 Deposit Photos/
Umjesto kruha, kao tost podloga neka vam ovog puta posluži pečeni krumpir ili batat
Umjesto kruha, kao tost podloga neka vam ovog puta posluži pečeni krumpir ili batat

Trebat će vam:

2 veća batata ili krumpir

1 avokado

1 limun

1 mladi luk i rajčica (za avokado, po želji)

1 konzerva slanutka

1 žličica crvene mljevene paprike

cherry rajčice

1 grčki jogurt

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Batat dobro operite pa ga narežite na tanke ploške. Premažite ga maslinovim uljem i pospite soli. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 10-20 minuta ili dok ne omekša, ovisi o debljini batata. Za to vrijeme avokado usitnite vilicom, začinite ga soli i paprom, dodajte limunova soka i po želji sitno sjeckanu rajčicu i mladi luk. Na tavi zagrijte malo maslinova ulja i dodajte slanutak, začinite soli i pospite crvenom paprikom pa pirjajte 2-3 minute. Dodajte i narezane cherry rajčice, pirjajte 2-3 minute, tek da poprime boju. Maknite s vatre. Jogurt pomiješajte s malo maslinova ulja i limunovim sokom, soli i paprom. Kada je batat gotov, nadjenite ga avokado umakom, pečenim rajčicama, slanutkom i prelijte umakom od grčkog jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 16:44