BRZO I UKUSNO

Od brašna, vode i ulja napravite hrskave, slasne i slane palačinke s mladim lukom

 Lauripatterson/Getty Images/istockphoto
Priprema kineskih palačinki neće vam oduzeti previše vremena, a možete ih poslužiti za doručak, ručak i večeru

Trebat će vam:

240 g brašna

120 ml vruće vode

3 mlada luka

40 g brašna

1,5 žlica svinjske masti ili sezamova ulja

1,5 žlica biljnog ili sezamova ulja

1 žličica soli

Priprema:

Zagrijte vodu i izlijte u posudu u kojoj ste pripremili brašno. Vilicom miješajte sve dok se ne stvore komadići tijesta. Kada se malo ohladi, počnite rukom skupljati sve komadiće dok ne dobijete kuglu kompaktnog tijesta pa mijesite još nekoliko minuta. Po potrebi dodajte malo vode. Tijesto koje ste umijesili imat će grublju površinu. Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da na sobnoj temperaturi odmara barem sat vremena. Nauljite stol ili dasku na kojoj ćete raditi pa ponovno kratko mijesite tijesto, a zatim ga razrežite na četiri jednaka komada. Svaki komad umijesite kratko u manju kuglu pa malo zamastite uljem i prekrijte folijom te pustite da odmara još 10-ak minuta. Dok čekate, u posudici pomiješajte brašno, svinjsku mast (ako koristite), sol i sezamovo ili biljno ulje kako biste dobili pastu. Operite i na tanke kolutiće narežite mladi luk, posušite ga i stavite sa strane. Uzmite jednu po jednu kuglu pa razvaljajte na zamašćenoj podlozi dok ne dobijete duguljasti komad tijesta jednake debljine. Premažite tijesto pastom od ulja i brašna pa posipajte usitnjenim mladim lukom. Namotajte tijesto po dužoj stranici tako da istisnete većinu zraka. Kada dobijete duguljasti komad tijesta, namotajte ga poput puža u spiralu i stisnite krajeve. Rukom odozgo stisnite tijesto tako da se spljošti pa dodatno valjkom razvaljajte na debljinu od otprilike 1 cm. U tavi zagrijte dvije žlice ulja i stavite palačinku peći dok ne dobije na dijelovima zlaćanu boju. Preokrenite je pa pecite s druge strane. Okrenite još koji put da se dodatno zapeče kako biste dobili hrskavu palačinku.

image
Lauripatterson/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:03