
Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
2 kobasice
1 žlica koncentrata rajčice
200 ml bijelog vina
1 lovorov list
začinsko bilje po želji (bosiljak, timijan...)
sol i papar
čili po želji
maslinovo ulje
tjestenina
sir po želji
temeljac ili voda
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i kobasicu koju ste izvadili iz crijeva ili sitno nasjeckali. Dodajte koncentrat rajčice, pustite da se kratko pirja pa dodajte i bijelo vino. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Ubacite lovorov list, polovicu začinskog bilja, začinite soli i paprom i dodajte čili po želji pa podlijte s malo vode ili temeljca. Pustite da se krčka. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i umak povremeno podlijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina. Na kraju sve sjedinite, dodajte ostatak začinskog bilja i poslužite s malo ribanog sira.
Komentari
0