BRZO, A FINO

Od dvije kobasice i malo tjestenine možete napraviti baš dobar ručak, evo kako

 Stanislav Ostranitsa/Getty Images/istockphoto
Umjesto s mljevenim mesom ili piletinom, tjesteninu ovog puta spojite s omiljenim kobasicama...
Umjesto s mljevenim mesom ili piletinom, tjesteninu ovog puta spojite s omiljenim kobasicama...

Trebat će vam:

1 luk

2 režnja češnjaka

2 kobasice

1 žlica koncentrata rajčice

200 ml bijelog vina

1 lovorov list

začinsko bilje po želji (bosiljak, timijan...)

sol i papar

čili po želji

maslinovo ulje

tjestenina

sir po želji

temeljac ili voda

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i kobasicu koju ste izvadili iz crijeva ili sitno nasjeckali. Dodajte koncentrat rajčice, pustite da se kratko pirja pa dodajte i bijelo vino. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Ubacite lovorov list, polovicu začinskog bilja, začinite soli i paprom i dodajte čili po želji pa podlijte s malo vode ili temeljca. Pustite da se krčka. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i umak povremeno podlijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina. Na kraju sve sjedinite, dodajte ostatak začinskog bilja i poslužite s malo ribanog sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
10. kolovoz 2025 14:38