USRED TJEDNA

Od korjenastog povrća i konzerve napravite grah na žlicu, poslužite ga s rižom

 Deposit Photos/
Malo drugačija varijanta graha na žlicu najbolje se slaže uz jednostavnu kuhanu rižu

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 paprika

3 režnja češnjaka

1 manji komad korijena celera

3 žlice pelata

2 konzerve graha

1 žličica dimljene crvene paprike

1 lovorov list

1 žličica čilija

sol i papar

svježi peršin

mladi luk

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte luk nasjeckan na polumjesece. Pustite da poprimi boju pa dodajte sitno sjeckani češnjak, a zatim i mrkvu i celer. Pirjajte oko pet minuta. Dodajte pelate i malo vode, lovorov list, sol, papar, crvenu papriku i čili. Kuhajte dok povrće gotovo u potpunosti ne omekša. Dodajte grah i malo vode, dodatno začinite po potrebi i pustite da se krčka još 10-ak minuta. Na kraju pospite svježim peršinom i mladim lukom. Poslužite toplo uz kruh ili rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:05