RIBLJI RUČAK

Od krumpira i oslića napravite brzinske polpete pa ih poslužite uz salatu, krastavce s jogurtom ili sočnu rajčicu

 Oksana Chaun/Getty Images
Kada vam ponestane ideja za riblji ručak petkom, razmislite da napravite ove slasne polpete
Kada vam ponestane ideja za riblji ručak petkom, razmislite da napravite ove slasne polpete

Trebat će vam:

1 kg krumpira

500 g oslića

1 jaje

oko 3-4 žlice krušnih mrvica

krušne mrvice za uvaljati polpete

sol i papar

dodatni začini prema želji

maslinovo ulje

Priprema:

Krumpir skuhajte i kada je gotov, pretvorite ga u pire. Oslić ispecite ili skuhajte i natrgajte ga na manje komadiće. Pomiješajte pire i oslića, dodajte žlicu maslinova ulja, jedno jaje, sol i papar. Dodatno ubacite začine prema želji. Na kraju postupno dodajte krušne mrvice. Kada dobijete smjesu koju možete oblikovati rukama, to i napravite. Uvaljajte je u krušne mrvice i pecite polpete na tavi na malo ulja ili u fritezi na vrući zrak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 07:08