PROVJERENI RECEPT

Od ostataka šunke napravite jednostavan složenac s kruhom i povćem, trebat će vam 35 minuta

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Sjeckanje povrća i ostatak pripreme oduzet će vam tek 10 minuta, dok će vam za pečenje biti potrebno još 25

U slučaju da vam je ostalo ostataka od uskršnjeg doručka ili ručka, ne brinite, imamo odlično rješenje. Ovaj složenac jedno je od onih jela kojima se i sami volimo vratiti, a osim šunke, u kombinaciju uvijek možete ubaciti i komadiće pečenja od prethodnog dana. Dodati mu možete i sir po želji, poput goude ili čak mozzarelle i, najbolje od svega, za pripremu nećete potrošiti previše vremena, ali niti novaca.

Sve što vam treba su jaja, stari kruh, šparoge, špinat, šampinjoni i ostaci mladog luka. Dodajte još pokoji sastojak, sve dobro promiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Kada sve zbrojite, sama priprema oduzet će vam 10-ak minuta, 25 minuta potrošit ćete na pečenje i u manje od sat vremena uživati u ukusnom, zasitnom ručku. Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.

Trebat će vam:

4 jaja

sol

muškatni oraščić

200 grama vrhnja za kuhanje

šunka

šparoge

špinat

mladi luk

šampinjoni

ciabatta

Priprema:

Jaja posolite i dodajte im muškatni oraščić, vrhnje za kuhanje, nasjeckanu šunku, šparoge, mladi luk, špinat i gljive. Sve promiješajte. Smjesu prelijte preko tanko narezane ciabatte. Pecite na 200 stupnjeva 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:43