ZAMIJESI NJOKE

Od ostatka buče napravite jednostavne njoke, a zatim ih poslužite u brzom umaku s maslacem

 Jjpoole/Getty Images/istockphoto
Priprema njoka uopće ne mora biti komplicirana, posebice ako vam je ostalo malo pirea od pripreme juhe ili kolača
Priprema njoka uopće ne mora biti komplicirana, posebice ako vam je ostalo malo pirea od pripreme juhe ili kolača

Trebat će vam:

500 g muškatne bundeve

200 g brašna

1 jaje

prstohvat muškatnog oraščića

50 g maslaca

kadulja ili drugo začinsko bilje prema želji

parmezan ili Grana Padano

sol i papar

Priprema:

Tikvu očistite i narežite na manje komade. Premažite s malo maslinova ulja i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva, pecite 30-40 minuta ili dok ne omekša, ovisno o veličini komada. Pomiješajte pire koji ste napravili od pečene buče s brašnom, muškatnim oraščićem, soli i jajem, i zamijesite tijesto. Oblikujte u njoke i pritisnite vilicom kako biste dobili lijepi uzorak. Kuhajte njoke u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Njoke ocijedite i prebacite na tavu s otopljenim maslacem. Dodajte kadulju ili drugo začinsko bilje prema želji i zapecite njoke, a zatim na kraju sve posipajte parmezanom ili drugim sirom prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:54