ZAMIJESI NJOKE

Od ostatka buče napravite jednostavne njoke, a zatim ih poslužite u brzom umaku s maslacem

 Jjpoole/Getty Images/istockphoto
Priprema njoka uopće ne mora biti komplicirana, posebice ako vam je ostalo malo pirea od pripreme juhe ili kolača

Trebat će vam:

500 g muškatne bundeve

200 g brašna

1 jaje

prstohvat muškatnog oraščića

50 g maslaca

kadulja ili drugo začinsko bilje prema želji

parmezan ili Grana Padano

sol i papar

Priprema:

Tikvu očistite i narežite na manje komade. Premažite s malo maslinova ulja i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva, pecite 30-40 minuta ili dok ne omekša, ovisno o veličini komada. Pomiješajte pire koji ste napravili od pečene buče s brašnom, muškatnim oraščićem, soli i jajem, i zamijesite tijesto. Oblikujte u njoke i pritisnite vilicom kako biste dobili lijepi uzorak. Kuhajte njoke u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Njoke ocijedite i prebacite na tavu s otopljenim maslacem. Dodajte kadulju ili drugo začinsko bilje prema želji i zapecite njoke, a zatim na kraju sve posipajte parmezanom ili drugim sirom prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:40