PROBAJ OVO

Od ribe iz konzerve napravite ručak za prste polizati, priprema će vam oduzeti 10 minuta

 Gmvozd/Getty Images/istockphoto
Jednom kada je napravite, ovu tjesteninu s inćunima poželjet ćete uvrstiti na svoj redovan tjedni meni

Trebat će vam:

2 velika luka

2 režnja češnjaka

5 žlica maslinova ulja

pola žličice smeđeg šećera

12 inćuna iz konzerve

15 g maslaca

prstohvat mljevenih klinčića

125 ml mlijeka

500 g tjestenine

Priprema:

Zagrijte ulje u tavi i na laganoj vatri pržite vrlo sitno nasjeckani luk i češnjak dok se ne karameliziraju, oko 20 minuta. Dodajte smeđi šećer, promiješajte i pustite da se smjesa luka peče još oko minutu. Izvadite inćune iz konzerve i sitno ih nasjeckajte. Dodajte ih u tavu, miješajte dok se ne počnu "topiti", zatim umiješajte maslac i prstohvat mljevenih klinčića. Dodajte žlicu vode i kad se sve sjedini, postupno umiješajte mlijeko. Kad se ovo sjedini kao pire, maknite tavu s vatre. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama, a prije nego što je ocijedite, odvojite žlicu tekućine. Ocijeđenu tjesteninu ubacite u umak od inćuna i luka i postepeno dodajte žlicu vode od kuhanja. Po potrebi dodajte i malo ulja od inćuna. Dobro izmiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:53