JEDNOSTAVNO, A FINO

Od sezonskog povrća napravite hladnu juhu koja će biti odličan, lagani ručak za dva dana

 Luchezar/Getty Images
Rajčica, krastavci i paprika, malo začina i octa i dobili ste lagano, a bogato jelo koje možete poslužiti i u čaši. Želite li ga dodatno ‘pojačati‘, u blender ubacite i koji komadić starog kruha
Rajčica, krastavci i paprika, malo začina i octa i dobili ste lagano, a bogato jelo koje možete poslužiti i u čaši. Želite li ga dodatno ‘pojačati‘, u blender ubacite i koji komadić starog kruha

Trebat će vam:
1 velika rajčica
2 krastavca
1 paprika
1 šaka začinskog bilja po želji
1 žlica vinskog octa
sol i papar
Priprema:
U blender stavite povrće koje ste prethodno oprali i narezali na veće komade. Dodajte vode, začinsko bilje, ocat, sol i papar. Blendajte dok ne dobijete gustu juhu. Na kraju ubacite 3-4 kockice leda i ponovno blendajte. Po potrebi dodajte još vode. Rasporedite u zdjelice i poslužite hladno. Po želji po vrhu možete rasporediti sitno sjeckano povrće koje ste začinili s malo soli, papra i limunova soka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 09:44