VEGE BOŽIĆ

Odresci šenona s ružmarinom i sušenim rajčicama na pireu od bijelog graha

 Jelena Markota
Ovi vege odresci od šenona bit će savršen dodatak blagdanskom stolu, a recept je s nama podijelila Jelena Markota

Za 2 osobe trebat će vam:

2 mala šenona ili jedan veći narezan na odreske
15 ml maslinova ulja
30 g svijetle slatke miso paste
10 g ulja od sušenih rajčica
5 g limunova soka
5 g javorova sirupa
1 češanj češnjaka
10 g vode
1 žličica listića ružmarina
2 narezane sušene rajčice iz ulja

Za pire:

1 glavica češnjaka
10 + 30 ml maslinova ulja
480 g bijelog graha
10 ml limunova soka
Sol

Priprema:

Češnjaku odrežite vrh pa ga posolite, prelijte s malo ulja i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite 1 sat na 200 °C. Ocijedite i isperite bijeli grah te ga dodajte u multipraktik. Dodajte sol, pečeni češnjak, limunov sok i maslinovo ulje. Miksajte dok ne postane gladak pa ako je potrebno, dodajte malo vode do željene konzistencije. Pomiješajte miso, ulje iz staklenke sušenih rajčica, češnjak koji ste zgnječili u pastu, limun, javorov sirup, nasjeckanu žličicu listića ružmarina i vodu. Šenon prelijte s malo maslinova ulja, lagano posolite i pecite 20 minuta na 220 °C pa izvadite, premažite glazurom, pospite nasjeckanim sušenim rajčicama i zapecite još 10 minuta. Lagano zagrijte pire od graha pa servirajte uz odreske.

image
Jelena Markota
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:23