Idealno za roštilj

Okušajte se u drugačijoj pripremi lososa, ispada sočan i božanstveno aromatiziran

 Rimma_bondarenko/Getty Images
Evo dobre ideje da na idućem roštilju umjesto vratine ili piletine na ražnjiće naredate komade ove lijepe ribe
Evo dobre ideje da na idućem roštilju umjesto vratine ili piletine na ražnjiće naredate komade ove lijepe ribe


Priprema: 20 minuta • Pečenje: 10 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

700 g lososa
2 velika limuna
2 žlice peršina
2 velika režnja češnjaka
½ žlice Dijon senfa
½ žličice soli
prstohvat papra
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg limunovog soka

Priprema:

Losos očistite od kostiju i narežite na kockice. U zdjelici pomiješajte nasjeckani peršin, protisnuti češnjak, senf, sol, papar, maslinovo ulje i limunov sok. Limun narežite na tanke ploške. Nabodite komade lososa i ploške limuna presavijene napola na dva ražnjića odjednom (dvostruki ražnjić pomaže pri okretanju). Premažite obje strane lososa na ražnjiću marinadom. Nauljite zagrijanu gril tavu i pažljivo stavite ražnjiće lososa. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane ili dok losos ne bude pečen i neproziran. Poslužite uz rižu i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:23