BOLJE NE MOŽE

Okušajte se u pripremi drugačijih, neodoljivo kremastih lazanja s gljivama

 Alleko
Umjesto klasičnog mesnog umaka pripremite onaj sa šampinjonima pa mu dodajte i dobru dozu sira za dodatnu kremoznost

Trebat će vam:

500 g šampinjona
420 ml mlijeka
60 g maslaca
20 g brašna
Prstohvat muškatnog oraščića
Svježi listovi za lazanje
Timijan
100 g ribanog sira
Sol, papar

Priprema:

U posudi najprije zagrijte 40 g maslaca, pustite da se otopi, a zatim mu dodajte brašno i dobro promiješajte. Pustite da se stvori gusti umak nalik pasti, a zatim postepeno dodajte dobro zagrijano mlijeko. Kuhajte uz neprestano miješanje dok ne dobijete gusti umak. Pred kraj dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Gljive očistite pa ih narežite na ploške. Na tavi otopite 20 g maslaca i dodajte žlicu maslinovog ulja. Dodajte gljive i timijan pa pirjajte dok ne puste sok i omekšaju. Kada sva tekućina ispari, maknite s vatre i začinite soli i paprom. U vatrostalnu posudu na dno stavite malo umaka, a zatim posložite listove za lazanje. Dodajte gljive, umak i pospite sirom pa prekrijte novim slojem listova za laznje. Postupak ponavljajte dok ne ostanete bez sastojaka. Na kraju sve dodatno pospite sirom i pecite 20 do 30 minuta na 200 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:13