Kuhaj bolje

Onaj tko je probao ovaj talijanski klasik, ne bira više ni jedan drugi - tajna je u jednoj posebnoj namirnici

 Berislava Picek/Cropix
Ana Uremović Longobardi i Pasquale Longobardi iz zagrebačkog Pizza & Food Laba Papavero u posljednjem nastvaku naše male škole talijanskih pasta klasika otkrivaju pravu poslasticu


Našu malu školu talijanskih pasta klasika koju smo organizirali s Anom Uremović Longobardi i Pasqualeom Longobardi iz zagrebačkog Pizza & Food Laba Papavero, ovim video receptom privodimo kraju. Čuvali smo ga za grand finale - što zbog izlaska novog broja magazina Dobra hrana, što zbog toga što je riječ o pravoj poslastici za koju trebate znati i osnove priprave svježe domaće tjestenine što su nas Longobardi naučili na početku serijala.

Zato danas, nakon prefine carbonare, gnoccha sorentina i tagliolina s gamberima, cherry rajčicama i taggiasche maslinama, pripremamo tagliatelle al ragú d‘anatra. Riječ je o jelu s mljevenim mesom patke koje se lagano pirja barem dva i pol sata.

image

Uz meso, za ovaj je recept pored tjestenine, potreban i luk te korjenasto povrće i vino

Berislava Picek/Cropix
image

Ako ne možete pronaći mljeveno, pačje meso možete kosati nožem

Berislava Picek/Cropix
image

Ana Uremović Longobardi pripremila nam je još jedan talijanski klasik

Berislava Picek/Cropix

Jelo je to koje se, ako niste znali, tradicionalno priprema u sjevernom dijelu Italije, u regiji Veneto, provincija Vicenza. Naime, priprema se i jede prve nedjelje u listopadu kada se slavi Madonna del Rosario. Tada se ragu od pačetine služi s bigolima, što je oblik duge i debele tjestenine bez rupe. Inače, patka je tradicionalno prisutna u kuhinji na sjeveru Italije, kraju poznatom po uzgoju ove peradi.

image

Dobra hrana LJETO 2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Dizajn Vesna Veselić

Korak po korak recept za izradu ovog jela te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:07