Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 juneća koljenica, napiljena na odreske debljine oko 4-5 centimetara
- sol
- šalica oštrog brašna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 mrkve
- pola glavice celera
- dvije glavice luka
- dva režnja češnjaka 1
- pola šalice pelata
- grančica svježeg ružmarina i nekoliko listova lovora
- 0,5 dl bijelog vina
- list peršina i ribana korica jednog limuna za posipanje
Priprema
1. korak
Osušite odreske kuhinjskim papirom i nasolite. Uvaljajte ih u brašno i otresite višak. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa zapecite odreske dok lijepo ne potamne s obje strane.
2. korak
Maknite meso iz tave pa na isto ulje dodajte luk. Čim se zacakli, dodajte i mrkvu, celer, češnjak i pelate pa pustite neka se povrće pirja desetak minuta.
3. korak
Tada podlijte vinom, dodajte začine i pustite neka krčka još pet minuta dok se malo ne zgusne. Prebacite umak u veliku limenu ili keramičku posudu s poklopcem.
4. korak
Na njega u jednom sloju poslažite meso i poklopite. Stavite u pećnicu na dva sata (oko 150 stupnjeva). Nakon sat i pol provjerite treba li okrenuti meso, ili ga barem malo podliti umakom.
5. korak
Umak će se pred kraj prilično reducirati, a meso i potamnjeti – ovisno o veličini koljenice možda će vam trebati i dva i pol sata pečenja. Pospite ribanom koricom limuna i sitno sjeckanim peršinom. Poslužite uz palentu ili rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....