Dobra ideja

Ostalo vam je pečenja od nedjeljnog ručka? Napravit ovo prefino jelo s rižom i graškom

 Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Možda je od jučer, možda je hladno, ali to nikako ne znači da jučerašnji obrok mora biti dosadan
Možda je od jučer, možda je hladno, ali to nikako ne znači da jučerašnji obrok mora biti dosadan

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 300 g riže
  • 250 g smrznutog graška
  • 1 luk
  • ostaci piletine ili drugog mesa od prethodnog dana
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 mladi luk
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • povrtni ili pileći temeljac ili voda
image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i rižu. Pirjajte dok ne postane staklasta, a zatim dodajte timijan, sol i papar i podlijte temeljcem ili vodom. Podlijevajte polako i novu količinu tekućine dodajte tek kad riža upije onu prethodnu.

Zadnjih 10 minuta ubacite i smrznuti grašak i ostatke piletine. Pustite da se zagrije i da grašak omekša, sve dobro pomiješajte i poslužite toplo posipano sitno sjeckanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:04