Idealno za na posao

Ostalo vam je piletine od jučerašnjeg ručka, iskoristite je za ovu ukusnu i laganu salatu

 Angelika Heine/Getty Images
Ponekad je jednostavno i najbolje! Ovaj recept je jedan od njih, "počistit" ćete ostatke, a pripremiti baš dobar obrok

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g sitnije tjestenine po izboru
2 komada pilećih prsa
2 žlice maslinova ulja
100 g celera rebraša
165 g smrznutog graška
100 g kukuruza iz konzerve
1 crveni luk
115 g majoneze
125 g grčkog jogurta
2 žlice soka od limuna
25 g parmezana
prstohvat soli

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Ocijedite je i prebacite u veliku zdjelu. Piletinu posolite, popaprite i ispecite na zagrijanom maslinovom ulju. Prebacite na tanjur i narežite na komadiće. Uz tjesteninu dodajte piletinu, usitnjeni celer, grašak, kukuruz i usitnjeni crveni luk. Od majoneze, grčkog jogurta, soka od limuna, parmezana i soli napravite preljev, prelijte ga preko salate od tjestenine i dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Po potrebi dodatno začinite solju i paprom. Stavite u hladnjak do posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:22