RUČAK OD JUČER

Ostatke nedjeljnog pileta pomoću tortilja pretvorite u današnji brz i ukusan ručak

 Radomir Jovanovic/Getty Images/istockphoto
Nema potrebe za bacanjem hrane, umjesto toga piletinu natrgajte i od nje napravite novo jelo

Treba vam:

2 glavice luka

malo maslinova ulja

ostatak pečene piletine

kukuruz iz konzerve

2 mrkve

3-4 lista zelene salate

tortilje

majoneza

sriracha

Priprema:

Mrkvu naribajte. Luk izrežite na trakice i na malo maslinova ulja na laganoj vatri pecite u tavi dok se ne karamelizira. Ostatak piletine natrgajte i stavite sa strane. Majonezu i srirachu pomiješajte u zdjelici tako da dobijete umak željene ljutine. Mrkve ogulite i naribajte te stavite sa strane. Salatu operite i narežite na trakice. Tortilje lagano zagrijte nad tavom jednu po jednu pa ih punite karameliziranim lukom, komadićima piletine, kukuruzom koji ste ocijedili, naribanom mrkvom i salatom te za kraj dodajte ljutkasti umak. Prvo preklopite donji dio tortilje, a zatim bočne stranice, kako biste zamotali tortilju. Omotajte je aluminijskom folijom da je lakše držite dok jedete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:09