ŠTO NAKON BOŽIĆA

Ostatke od božićnog ručka iskoristite kao dodatak finom, kremastom rižotu

 Vasil Dimitrov/Getty Images
Kombinaciji uvijek možete dodati i gljive, začine po želji, malo limunova soka i korice...
Kombinaciji uvijek možete dodati i gljive, začine po želji, malo limunova soka i korice...

Trebat će vam:

300 g riže za rižoto

200 g pečene purice (na trakice)

1 luk

700 ml temeljca

50 g parmezana

maslinovo ulje

maslac

sol, papar

Priprema:

Na maslinovu ulju pirjajte luk, dodajte rižu i kratko tostirajte. Postupno dodajte temeljac uz miješanje. Pred kraj dodajte komadiće prethodno skuhane purice, začinite i umiješajte maslac i parmezan. Rižoto treba biti kremast i lagan. prema želji, dodati možete i gljive, koje ćete najprije kratko pirjati na maslinovu ulju, a osim purice, u ovaj rižoto možete umiješati i ostatke piletine i drugih pečenja. Poslužite uz zdjelu salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 08:42