DOBAR RUČAK

Ostatke od nedjeljnog ručka upakirajte u tortilje pa ih zapecite u pećnici dok ne postanu hrskave

 Tovfla/Getty Images
Na ovaj način možete iskoristiti ostatke piletine ili svinjetine, pa čak i kakvog dobrog, bogatog ragua

Trebat će vam:

ostaci piletine ili svinjetine od nedjeljnog ručka

6-7 žlica passate

1 prstohvat čilija u prahu

1 luk

1 konzerva kukuruza

1 konzerva slanutka

ribani sir (cheddar ili drugi prema želji)

sol i papar

maslac ili ulje

tortilje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim dodajte piletinu ili svinjetinu koja vam je ostala od prethodnog dana i koju ste nasjeckali na komadiće. Dodajte passatu, malo temeljca ili vode, isprani kukuruz i slanutak, začinite čilijem, soli i paprom, i krčkajte 10-ak minuta. Maknite s vatre, nadjevom napunite tortilje i složite ih u posudu za pečenje, koju ste premazali masnoćom prema želji. Tortilje pospite sirom i zapecite na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 22:57