PROBAJ KUBANEH

Ovaj meki izraelski kruh s maslacem nas je raspametio, priprema je jednostavna, a okus odličan

 Marko Miscevic/Cropix
Kubaneh je u Izrael došao s priljevom Židova iz Jemena. Ovaj meki kruh peče se dugo i polako, a trga se i jede - rukama

Za tijesto:

1 kg brašna

50 g živog kvasca/ 25 g suhog kvasca

750 g vode

7 g šećera

20 g soli

Dodatno:

200 g otopljenog maslaca

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke i ručno mijesite deset minuta dok ne dobijete homogeno tijesto. Ostavite da tijesto odstoji dok se ne udvostruči. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela. Radnu površinu premažite otopljenim maslacem, uzmite jedan komad tijesta, premažite ga otopljenim maslacem i razvucite tijesto u kvadrat. Preklopite tijesto duž jedne stranice pa zatim i duž nasuprotne strane da dobijete uski komad. Njega namotajte s jedne kraće strane prema drugoj u obliku zmije. Razvaljano i zarolano tijesto stavite okomito u lonac s poklopcem (koji može stati u pećnicu), a koji ste prethodno premazali otopljenim maslacem. Isto učinite s ostatkom tijesta i stavite u lonac tako da se rolice dodiruju, a da im presjek da bude vidljiv odozgo. Ostavite da se tijesto diže 40 minuta. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite dok ne porumeni, minimalno 30 minuta.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:17