TRI, ČETIRI, SLADOLED!

Ovaj prejednostavan sladoled od 3 sastojka mogli bismo jesti cijelo ljeto, za pripremu nije potreban baš nikakav poseban alat

 Undefined Undefined/Getty Images/istockphoto
Ako i inače izbjegavate recepte za sladoled za koji su potrebni aparati ili druga pomagala, ovaj bi vam se posebno mogao svidjeti

Ljeto smo dočekali spremni pa smo tako već pripremili nekoliko dobrih recepata za ledene poslastice. Radimo superjednostavne hrpice s jogurtom i malinama, mućkamo koktel sa sorbetom od limuna, a ovih smo dana naišli na još jedan recept za brzi sladoled od samo tri sastojka. Riječ je o graniti od kokosa za koju će vam trebati konzerva kokosova mlijeka, šećer i sol, a koji je za portal Taste napisala autorica i kreatorica recepata Zola Gregory.

image
Lauripatterson/Getty Images

Granitu napravite tako da sve sastojke jednostavno pomiješate (količine prilagodite vlastitom ukusu, ali nemojte biti škrti sa soli), a budući da se kokosovo mlijeko u konzervi često odvoji na tekući i gusti dio, Gregory savjetuje da koristite blender kako bi se sve još bolje povezalo. U slučaju da vam blender nije pri ruci, jednostavno sve dobro istucite pjenjačom, stavite u zdjelu pa u zamrzivač i kad se smjesa počne zamrzavati, povremeno je sastružite vilicom kako biste dobili teksturu nalik pahuljama sladoleda. Postupak ponavljajte otprilike svakih pola sata, a nakon nekoliko sati lagan, mekan, nježan i prozračan sladoled bi trebao biti gotov i spreman za posluživanje.

image
Undefined Undefined/Getty Images/istockphoto

Gregory savjetuje da ga poslužite uz preljev od čokolade, dulce de leche ili uz malo kondenziranog mlijeka, posipate ribanim kokosom, komadićima kakaa ili orašastim plodovima. Dobra ideja bit će, primjerice, tostirani listići badema ili komadići pečenih lješnjaka. Kokos se dobro slaže i s voćem, posebice jagodama, borovnicama, malinama, ananasom i mangom, ali i alkoholom kao što je rum. No, napominje, već i sam za sebe bit će itekako ukusan. Cijeli recept možete potražiti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:29