ZVIJEZDA SEZONE

Ovaj recept za mladi krumpir s proljetnom piletinom morate isprobati već danas

 Istock/rudisill
Najslađi među svojom vrstom, mladi krumpir jedan je od omiljenih nam predstavnika proljeća
Najslađi među svojom vrstom, mladi krumpir jedan je od omiljenih nam predstavnika proljeća

Osim što je sjajan dodatak različitim mesnim pečenjima i ribljim specijalitetima, prava je poslastica već i sam za sebe pa će vam tako kilogram mladog krumpira, malo dobrog ulja, soli i papra biti dovoljno za više nego slastan ručak. Posebno ga volimo i zbog činjenice da ga nije potrebno guliti, nego samo dobro oprati, a u prilog mu ide i brza termička obrada te slatkasti okus zbog kojeg se sjajno slaže i uz ovu slasnu piletinu.

Trebat će vam:

1 kg piletine, najbolje bataci i zabatci
1 kg mladog krumpira
7 žlica maslinova ulja
2 žlice meda
3 žličice senfa
1 limun
3 režnja češnjaka
2 grančice timijana
sol, papar

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok jednog limuna, senf, med, sol i papar. U zdjelu dodajte mladi krumpir koji ste najprije dobro oprali i komade piletine pa sve dobro promiješajte kako bi se mješavina s limunom i medom uhvatila za sve dijelove piletine i krumpira. Prebacite ih u posudu za pečenje i, ako je potrebno, premažite je ostatkom mješavine. Između krumpira i piletine zataknite timijan, režnjeve češnjaka i ostatke limuna (ako ne koristite eko limun, koru dobro operite) koji ste ranije iscijedili. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva poklopljeno 20 minuta, a zatim otklopite i pecite još 10 do 20 minuta, ovisno o veličini komada piletine. Na kraju pospite svježim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 22:58