7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan spremite salatu od špinata i jagoda, brzo varivo s piletinom i graškom te složenac od mljevenog mesa i riže

Neka na jelovniku ovaj tjedan bude miks sezonskih namirnica i sastojaka koje uvijek vrijedi imati u smočnici

Novi tjedan je nova prilika za uživanje u domaćoj hrani pa zato ovaj tjedan isplanirajte svoj jelovnik tako da u ponedjeljak spremite laganu salatu od špinata i jagoda, a u utorak ukusne domaće njoke s gorgonzolom i orasima. U srijedu na posao ponesite ozbiljno dobar sendvič sa šunkom i sirom u kojem je tajni sastojak koji će ga od običnog pretvoriti u doista pravi užitak je namaz na bazi senfa.

PONEDJELJAK
Sada je idealno vrijeme da u svoju prehranu uvrstite raznolike, bogate i zabavne salate u koje ćete, osim lisnatog povrća, sira, orašastih plodova i sličnih sastojaka ubaciti i voće. Iskoristite sezonu jagoda pa svoju salatu oplemenite upravo tom voćkom, a odlično će se slagati s balzamičnim octom, feta sirom i špinatom.

SALATA OD ŠPINATA I JAGODA

image
Lisegagne/Getty Images

UTORAK
Iako kupovni njoki imaju svoje prednosti, nema boljeg od mekih domaćih njoka od krumpira! Jednom kad se uvježbate u njihovom oblikovanju, nećete se više htjeti vratiti na rješenja iz vrećice, a sve što vam treba je neki dobar plavi sir, malo začinskog bilja poput kadulje i oraščići da od njih spremite pravu gozbu.

NJOKI S GORGONZOLOM I ORASIMA

image
Grazziela Bursuc/Getty Images

SRIJEDA
Odaberite kruh koji volite, premažite ga namazom na bazi senfa u koji ste ubacili dobro usitnjeno kiselo povrće, dodajte omiljenu kuhanu ili dimljenu šunku i sir koji najviše volite te se počastite izvrsnim sendvičem koji možete pojesti za doručak, ručak i večeru, nositi na piknik ili planinarenje ili pak poslužiti na raznim proslavama.

SENDVIČ OD ŠUNKE I SIRA

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK
Jedno od jela koje smo sigurno svi jeli kad smo bili mali varivo je s piletinom i graškom. U ovom se receptu koristi smrznuti grašak pa je jako brzo gotovo, ali treba iskoristiti i onaj svježi dok ga ima na tržnicama, no tada produžite vrijeme kuhanja.

BRZO VARIVO S PILETINOM I GRAŠKOM

image
Marko Jan/Getty Images

PETAK
Ako ste u potrazi za receptom za jelo koje možete pretvoriti u izrazito fin ručak ili pak poslužiti kao predjelo za više ljudi, ne tražite dalje od ovih ljutkastih kozica s češnjakom.

LJUTKASTE ŠPANJOLSKE KOZICE S ČEŠNJAKOM

image
Alleko/Getty Images

SUBOTA
Jednostavan način na koji svinjske ražnjiće možete pretvoriti u pravu eksploziju okusa jest da meso marinirate u umaku od kikirikija, koristite ga zatim za premazivanje ražnjića prilikom pečenja, a odvojite dio i za umakanje.

SVINJSKI RAŽNJIĆI S UMAKOM OD KIKIRIKIJA

image
Lauri Patterson/Getty Images

NEDJELJA
Idući put kada nabavite mljeveno meso, umjesto bolonjeza spremite ovaj složenac! Dodajte gljive i rižu te omiljene začine, a sve pospite krušnim mrvicama i otopljenim maslacem pa zapecite.

SLOŽENAC OD MLJEVENE JUNETINE I GLJIVA

image
From_my_point_of_view/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:36