TJEDNI MENI

Ovaj tjedan tikvice punimo ječmom i kuhamo gulaš, teletinu s gljivama i brzu tjesteninu

 Deposit Photos/
Čim je malo zahladilo, na repertoar vraćamo raskošna i zasitna jela, koja su poseban užitak upravno na kišne i tmurne dane

Kišni početak tjedna otvaramo jednostavnom tjesteninom s tunom, ovog puta na malo drugačiji način. Umjesto rajčice, naime, koristimo pesto, a cijeli ručak gotov je u 20-ak minuta. Nastavljamo s tikvicama koje punimo ječmom i sirom, a zatim u srijedu radimo gulaš s krumpirom, da zagrije sve hladnije dane pred nama. U četvrtak radimo brze i utješne njoke s rajčicom i kobasicom, a na kraju radnog tjedna pak pržilo (ili pečemo) ribu u kukuruznom brašnu. Vikend smo rezervirali za slasne sendviče s mesnim okruglicama i dobar nedjeljni ručak uz teletinu u umaku od gljiva i heljdu. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Iako tjesteninu s tunom uvijek radimo u umaku na bazi rajčice, ovog puta odlučili smo zaokrenuti priču i napraviti je s pestom. Cijeli postupak pripreme neće vam oduzeti više od 20-ak minuta, zajedno s kuhanjem, a među ekipom za stolom mogla bi se tražiti porcija više.

TJESTENINA S TUNOM

image
Deposit Photos/

UTORAK

Osim mljevenim mesom i piletinom, tikvice možete napuniti i ječmom. Spojite ga s drugim povrćem, dodajte i ostatke izdubljene tikvice pa sve zajedno zaokružite dobrom mozzarellom.

TIKVICE PUNJENE JEČMOM

image
Deposit Photos/

SRIJEDA

Sve hladniji dani traže i dobar ručak na žlicu, a ovaj gulaš s krumpirom uvijek je dobar odabir. U slučaju da nemate dovoljno krumpira, jelu možete dodati i jednostavne noklice od jaja i brašna.

GULAŠ S KRUMPIROM

image
Deposit Photos/

ČETVRTAK

Za užurbane dane, pak, dobar odabir bit će njoki u gustom umaku od rajčice s kobasicom. Jednostavno skuhajte njoke, a zatim ih ubacite u kombinaciju pirjane rajčice i omiljene kobasice. Dodajte i šaku začinskog bilja kako biste na najbolji način zaokružili jelo.

NJOKI S RAJČICOM I KOBASICOM

image
Brent Hofacker/

PETAK

Za još hrskaviji rezultat, razmislite o tome da ribu ovog puta uvaljate u kukuruzno brašno. Tako pripremljenu zatim možete pržiti u ulju ili završiti u pećnici, a najbolje se slaže uz jednostavan prilog kao što je kuhani ili pečeni krumpir ili dobra grah salata.

RIBA U KUKURUZNOM BRAŠNU

image
Peredniankina/

SUBOTA

Sendviči s mesnim okruglicama ručak je koji će obožavati i najmlađi i najstariji, a vama će olakšati pripremu upravo zato što ovog puta nećete morati razmišljati o prilogu. Jednostavno napravite mesne okruglice u umaku od rajčice, ubacite ih u hrskavi kruh, zapecite sa sirom i poslužite još vruće.

SENDVIČI S MESNIM OKRUGLICAMA

image
Deposit Photos/

NEDJELJA

Nedjeljni ručak ovog puta stiže u formi telećih zalogaja u kremastom umaku od gljiva s heljdom. Osim što je preukusan, ovaj ručak priprema se brzinski pa ne morate cijelo nedjeljno jutro provesti za štednjakom. Dok se meso krčka, napraviti možete i kakav dobar biskvit kolač.

TELETINA U UMAKU OD GLJIVA S HELJDOM

image
Deposit Photos/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:21