Gotovo za tren

Ovako ih još niste pripremali: Ražnjići s jetricama i ovim umakom pravo su otkriće

 Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto
Klasično, navikli smo ih dinstati ili brzo ispeći, no jetrica možemo nabosti i na ražnjić - isplati se!

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 500 g pilećih jetrica
  • 300 g grčkog jogurta
  • 1 šaka svježeg vlasca
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • pola limuna
  • 100 g slanine
  • ulje
  • sol i papar

Priprema:

Slaninu nasjeckajte na kockice. Isto napravite i s jetricama.

Na štapiće za ražnjiće nabodite jetrice i između svakog komada dodajte komadić slanine.

Pecite na dobro zagrijanoj tavi u koju ste stavili ulje.

Dok se jetrice peku, napravite umak od grčkog jogurta, protisnutog češnjaka, vlasca, limunova soka i malo maslinova ulja.

Jetrice začinite soli i paprom tek prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:41